Consulting

Andare

In 1995 richtte Paul ter Wal ANDARE Training & Opleiding op, zijn adviesbureau voor de arbeidsmarkt. Hij richt zich op het vergroten van de inzetbaarheid van werknemers door te werken aan het vergroten van passie, productiviteit en resultaten. Trainingen, workshops en advies gericht op het terugdringen van ziekteverzuim, het verhogen van inzetbaarheid en de aandacht richten op kernwaarden: het creëren van verantwoordelijkheid.

Onder de vlag van ANDARE spant Paul ter Wal zich in om uw organisatie gezonder te maken. Paul is een teamworker, in een samenwerking met eventuele partners zie je in hem de evenwichtskunstenaar. Toch kan hij in binnen de dynamiek van een bedrijfsvoering heel goed de solist zijn. Veelzijdigheid, flexibiliteit en integriteit zijn de woorden die Paul op het lijf zijn geschreven.

ANDARE Training & Opleiding is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Onder deze vlag biedt Paul ter Wal u BTW-vrijgestelde beroepsopleidingen en trainingen aan. 

Paul ter Wal
Paul ter Wal

Walk to move

Na een wandeling in de natuur voel je je gezonder, kun je je beter concentreren, heb je minder last van stress en ben je creatiever. Vanuit deze wetenschappelijk bewezen gedachte bieden wij uw medewerkers een driedaagse teamwandeling in het wonderschone Sauerland. Wij helpen uw medewerkers beter in contact te komen met zichzelf en elkaar. Bovendien leren wij ze meer uit zichzelf en het team te halen. U en uw team weten als geen ander waar de knelpunten liggen. Vooraf bepalen we dan ook samen op welke thema’s we ons richten. Denk bijvoorbeeld aan vertrouwen, samenwerken, omgaan met herstructurering, zelfsturing en communicatie.

Het programma

Dag 1: Aankomen en starten

Na ontvangst start de eerste wandelsessie, waarbij de natuur direct een ontspannen gevoel geeft. Deze sessie richt zich vooral op persoonlijke inzichten en specifieke typeringen van het team. Uitdagende opdrachten prikkelen de deelnemers over zichzelf en het eigen functioneren na te denken. Na het diner volgt een avondprogramma, waarin de deelnemers nader tot elkaar komen.

Dag 2: Wandelen en werken

Na het ontbijt volgt een wandelsessie gericht op succesvolle samenwerking. De natuur biedt de aanknopingspunten om de vooraf gekozen thema’s samen te bespreken. Een uitgebreide lunch biedt voldoende ruimte om even bij te komen en de inzichten van de ochtend te verwerken. Vervolgens werken wij tijdens teambuildingsopdrachten in de vrije natuur verder aan de relevante thema’s. Door de deelnemers aan te sporen uit hun comfortzone te treden, zetten wij de eerste stappen om de inzichten te vertalen in nieuw gedrag voor succesvolle samenwerking. Terug in het hotel volgt een diner met aansluitend een passend avondprogramma.

Dag 3: Evalueren en terugtrekken

Na het gemeenschappelijke ontbijt volgt een algemene evaluatie. Ter afsluiting creëren de deelnemers een tastbare herinnering aan deze drie dagen. Deze activiteit brengt energie en positiviteit, zodat iedereen na de lunch fit terugkeert naar huis én de werkvloer!

Verblijf

Dankzij de goede service in huiselijke sfeer is Pension Hunaustuben (Bödefeld, HSK) één van de meest geliefde accommodaties van Sauerland. Het pension beschikt over 17 kamers met elk een eigen douche en wc. De keuken biedt een combinatie van Nederlandse en Duitse specialiteiten. In het gemoedelijke gastenverblijf is het heerlijk ontspannen en genieten van de versnaperingen. Voor de teambesprekingen is er een grote zaal. Ook biedt het pension een mooie, ruime vergaderzaal (zaal Buchhagen) in het nabij gelegen Waldhaus an de Hunau. Download hier de PDF
Paul ter Wal

Diensten

ANDARE levert de volgende producten en diensten: • advies op ieder organisatieniveau: we adviseren uw organisatie graag over de onderwerpen Inzetbaarheid, Arbo, verzuim en gezondheidsbevordering • training van leidinggevenden en professionals: naast advies geven wij ook trainingen op de hiervoor genoemde gebieden. Het gaat hierbij zowel om de juridische, organisatorische als ook de psychologische (vaardigheden) aspecten van de onderwerpen • interimmanagement: implementatie van ons advies is bij ons in goede handen; we maken waar wat we beloven en gaan graag een stukje verder. • keynotes, dagvoorzitterschap en workshops: op het gebied van Inzetbaarheid, vitaliteit, leiderschap geeft Paul ter Wal graag een voordracht; hij is een veel gevraagd spreker en dagvoorzitter op evenementen op deze gebieden.