Paul ter Wal

Paul ter Wal is auteur van drie Nederlandse boeken: "Inzetbaarheid - van Visie naar Praktijk", "De Markt, Onze Eerste Zorg" en "Aanwijzingen voor het juiste Health Management".

15DAFE28-89EB-4059-BDE3-DB5FF440FCF5 8973DF75-C554-4585-AACD-D0764845A3B2 6B9483A9-FFC7-45FE-B241-A48EFD337BFF

Organisaties waar Paul ter Wal mee heeft samengewerkt:

logo-1 logo-3 logo-4 logo-5 logo-6 logo-7 logo-8 logo-9 logo-10 logo-11 logo-12 logo-13 logo-14 logo-15 logo-16 logo-15 logo-15

Het Value-to-Profit model

Het Value-to-Profit model - Infographic Lees meer...
Paul ter Wal

2014_Paul ter Wal_002

De aard van het beestje

De tomeloze energie van Paul doet sommige mensen wel eens een beetje terug deinzen. Hij compenseert dat gelukkig in één gesprek met zijn betrouwbaarheid en integriteit. Verder zijn de zaken waarover hij spreekt altijd uitermate goed doordacht en stevig gefundeerd. En hij staat altijd open voor een vakmatig en inhoudelijk -kritisch- gesprek. Hij is een vertaler van maatschappelijke trends naar nieuwe afzetgebieden, zoals op het gebied van HR, vitaliteit en inzetbaarheid en gezondheid. Vaak net een tandje verder dan je denkt, maar ja… dat verwacht je ook van een excellente adviseur.

Paul ter Wal is een internationaal gewilde inzetbaarheidsexpert, en werk- & gezondheidsarchitect. Hij is al meer dan 20 jaar werkzaam als spreker, consultant en trainer voor managers, HR-directeuren en medewerkers.

WINSTGEVENDHEID verhogen door ZIEKTEVERZUIM te verminderen.

Volgens de Gallup Engagement Index voelt wereldwijd maar liefst 87% van de werknemers zich niet betrokken op het werk. Het bedrijfswezen worstelt met de betrokkenheid van medewerkers, wat ernstige en mogelijk langdurige gevolgen heeft voor organisaties. Hier komt de expertise van Paul ter Wal om de hoek kijken. Hij werkt aan beide zijden – werkgevers en werknemers – met als doel werkgeluk en loyaliteit te creëren. Zijn concept is gebaseerd op het vinden van de “Non-Negotiables” en de kernwaarden van zowel het individu als het bedrijf. Dit omdat een zeer betrokken personeelsbestand het verschil maakt tussen een bedrijf dat succesvol is en een bedrijf dat worstelt. Als werknemers betrokken zijn, dan zijn ze ook gepassioneerd, creatief en ondernemend. Hun enthousiasme vormt een voedingsbodem voor groei. Deze medewerkers zijn emotioneel verbonden met de missie en het doel van hun werk.

FullSizeRender 2

Als voormalig advocaat bij een sociale uitkeringsinstantie en adjunct-directeur van een zorgverzekeraar begon Paul zijn carrière als consultant bij Sovac/Capgemini op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsrecht. Vandaag de dag is Paul ter Wal professioneel spreker, strategisch adviseur, strateeg evenals een specialist op het vlak van visie en gezonde werkplekken. Hij is gastdocent aan de Universiteit van Maastricht, Masters Werk, Gezondheid en Carrière.

Paul staat ingeschreven als Certified Speaking Professional (CSP) bij de organisatie Professional Speakers Australië alsmede als Fellow (FPSA) bij de Professional Speaking Association in Groot-Brittannië en Ierland.

Intl_CSP_logo_A-e1442708591295 psa

 

 

 

Media

VoiceAmerica; Business Elevation Show with Chris Cooper
FullSizeRender
Paul ter Wal praat over Accountability
FullSizeRender
De kracht kennen van je kernwaarden
FullSizeRender
Drie strategieën om absenteïsme te verlagen

Bezoek Paul ter Wal's YouTube-kanaal.

Veel tevreden cliënten raakten geïnspireerd door de deskundigheid van Paul ter Wal:

“Het enthousiasme en de bevlogenheid van Paul is aanstekelijk! Met zijn actuele kennis op het gebied van arbeidsrecht en gezondheidsbeleid gecombineerd met een dosis humor weet Paul de deelnemers diep te inspireren. In een workshop gegeven door Paul is de informatie levendig, direct in de praktijk bruikbaar, helder en duidelijk. Kortom, je publiek/ deelnemers tot actie aanzetten? Ga het gesprek aan met Paul ter Wal. 

Beste Paul nogmaals bedankt voor je enthousiasme het delen van je kennis met ons!”

Nasim Hamidian, general manager De Preventiedienst, Nederland

Het verhaal van Paul verandert je kijk op de betrokkenheid van het personeel en de houding ten opzichte van visies en missies. Een fris, levendig, geestig en geloofwaardig verhaal van een echte professionele spreker gepresenteerd met een oprechte passie voor zijn onderwerp.

David Hyner, Groot-Brittannië

Onlangs zag ik Paul ter Wal spreken op een conferentie in Canberra, Australië, over betrokkenheid en verantwoordelijkheid. Zijn boodschap was briljant, ondersteund door toonaangevend onderzoek en ideeën. Bovendien bevatte zijn verhaal tal van praktische tips en tools die ik direct kon implementeren in mijn bedrijf. De resultaten zijn nu al zichtbaar bij mijn medewerkers. Bedankt voor de flinke dosis inspiratie, Paul!

Lindsay Adams, CSPGlobal, Australië

Het feit dat Paul meertalig is, vind ik al indrukwekkend. Op een authentieke en krachtige manier spreken in je moedertaal is een kunst op zich. Nog indrukwekkender is het om met gemak en overtuiging een boodschap over te kunnen brengen in meerdere talen. Ik had deze week het genoegen om Paul te mogen horen spreken in Groot-Brittannië. Ik beschouw het dan ook als een voorrecht om zijn talent te mogen onderschrijven wanneer hij als keynote spreker over de onderwerpen van betrokkenheid en verantwoordelijkheid spreekt. Zijn inhoudelijk sterke presentatie liet duidelijk merken dat Paul ter Wal een expert in zijn vakgebied is.

Eilidh Milnes, Groot-Brittannië

Wij kennen Paul ter Wal al heel lang. Hij is al zo'n tien jaar een van onze best presterende sprekers op het gebied van verschillende HR en Gezondheid gerelateerde onderwerpen. Paul is een allround spreker, kan zijn stijl gemakkelijk aanpassen aan het publiek en is in staat om verschillende rollen te spelen. We hebben hem ook als begenadigd voorzitter en moderator in actie gezien. Daar komt nog eens bij dat hij zijn presentaties met energie en humor brengt. Hij is absoluut leuk om naar te luisteren. Het publiek beoordeelt alle onze sessies. Paul scoort altijd minimaal 8 uit 10. Daarmee vormt hij voor ons een zeer betrouwbare en uitstekende keuze. Hij is altijd op tijd en een plezier om mee te werken.

Diederik Gallas, CEO, RMPS / GripInBedrijf, Nederland

In zijn lezing besprak Paul ter Wal verschillende theorieën op het gebied van duurzame inzetbaarheid, betrokkenheid en verantwoordelijkheid (die kunnen worden beschouwd als de ultieme doelen van vele gezondheidsbevorderende programma's), en presenteerde zijn 7-stappenaanpak voor de uitvoering van gezondheidsbevordering in organisaties. Hij onderbouwde zijn aanpak met een casestudy en veel praktische voorbeelden die deze lezing zeer informatief en inspirerend maakte. Hij deelde zijn brede ervaring op dit gebied op een interactieve en enthousiaste wijze met de studenten. Het was een groot genoegen om deze lezing bij te mogen wonen.

Dr. Inge Houkes, Maastricht University, Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Nederland